By Bohed

MUGGKAKA

Jag har varit så sugen på att baka nåt på sistone, men jag har lovat mig själv att inte äta godis, chips, snacks, glass eller liknande före midsommar (gjorde det som en utmaning på Instagram och fick flera som ville vara med, häng gärna på ni också!) så att baka är uteslutet för då kommer jag bara att springa i frysen hela tiden, jag har verkligen ingen karaktär när det gäller sånt. Men så stötte jag på denna Mugg-kaka, helt utan mjöl och socker men med smak av choklad. Choklad är min drog! Jag har just mumsat i mig den som kvällsmål och åh så gott det var!

IMG_4230-b

CHOKLADMUGGKAKA

1,5 msk kokosmjöl
1,5 msk lättkesella
1 tsk bakpulver
0,5 msk kakao
1 msk mandelmjöl
1 äggvita
1 msk chokladproteinpulver (kan uteslutas)
1 msk stevia strö
2-3 msk vatten eller mjölk

Blanda alla ingredienser med en stavmixer så det blir en tjock smet. Häll smeten i en smord mugg (jag glömde dock smörja min mugg så det går bra att skippa det momentet om man vill) och ställ in i mikron på högsta effekt i ca 1,5 minut. Passa så den inte bubblar över, gör den det så pausa och låt den sjunka ner lite, sedan kan du börja om igen. Stjälp upp kakan på ett fat och skär den på mitten. Lägg på ett lager jordgubbar (jag hade inga så jag tog hallon, men det funkar ju med andra frukter och bär också) och lite kesella blandat med vaniljpulver och lite stevia strö. Ät och njut!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats