Nästa recept är ett gott bröd som min syster bjöd på när jag var i Borlänge sist. I fredags fick jag äntligen tummen ur och bakade det själv! Gott som frukostbröd 🙂
Långpannebröd
5 dl mjölk
2 msk sirap
1 påse Dr Oetker Jäsblandning (finns bland bakgrejerna)
1 msk brödkryddor
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
Gör så här:
Blanda samma alla torra ingredienser. Tillsätt mjölk och sirap och rör samman till en jämn och smidig deg. Klä en djup långpanna ca 30×40 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa 15 minuter. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt brödet svalna under bakduk på plåten.
TIPS! Jag tillsatte även lite krossat linfrö, ca ½ dl, men man kan ju ta det man vill ha och tycker om. Hackade nötter, pumpakärnor, russin eller kanske hackade aprikoser, bara fantasin sätter gränser 🙂
Men åååååh! Sugen Tina – ja! Måste baka bröd 🙂
Baja på 🙂 Det är enkelt, bara röra ihop och så skjuts in i ugnen 🙂
Åh du har ju tipsat om det flera gånger och varje gång tänker jag ”åååh, det MÅSTE jag testa”, älskar kokos, men ja, nästa gång så SKA jag komma ihåg 😀
Kramar
Haha, ja gör det 🙂
Kram
mums 😀
Hallåå igen! Oh här hade du ett gott recept till ser jag 🙂 Härligt! här kommer iaf receptet på grötbullarna:
– 5 dl vatten och 2 dl havregryn – koka samman till en gröt och ställ åt sidan
– smält 100 gr smör och häll i 5 dl mjölk och värm till 37grader.
– smula sönder 2 jästpaket och häll i mjölk-blandningen över den och lös upp. häll i 1 tsk salt och 1 dl ljus sirap och blanda.
– häll ner gröten i blandningen och ha sedan i 14 dl vetemjöl!
– arbeta degen i 5 min och låt jäsa 30 min. Klicka sedan ut bullar och grädda i 10 min på 225 =)
Hoppas du gillar dom!
Åh tack! Blir nog att testa till helgen 🙂
Åh det både såg och låter gott. Ska spara och prova receptet när jag får ork!
Gör det! Det är lätt och går fort, helt perfekt när man inte har så mycket tid över 🙂
Åh vad gott 🙂
Supergott, testa 🙂