By Bohed

CUPCAKES

Jag lovade ju för några veckor sedan att lägga upp receptet på de här cupcakesen, men det glömde jag totalt bort, förlåt! Nu har jag dock letat upp receptet och tänkte dela det med er. Det blir perfekt inför helgen, eller hur? Hihi!

CUPCAKES

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned det smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron. (Jag hade ingen citron hemma så jag tog saften av en halv apelsin och skippade skalet. Det blev gott det också.)
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

FROSTING

60 gr mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 gr philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Strössel eller blommor till garnering

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. (Även här tog jag apelsinsaft istället.)
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor. (Jag tog en av Charlies långa matningsskedar i plast och liksom bredde ut frostingen i cirkulerande rörelser, gick lätt och bra!)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats