By Bohed

BANOFFPAJ

Idag tänkte jag bjuda er på två recept som jag testat nyligen. Det ena är en sliskig och god dessert med grädde, banan och kondenserad mjölk. Vi åt den i fredags och njöt!

Banoffpaj
8 portioner

Ingredienser:
200 g digestivekex
100 g smör, smält eller rumsvarmt
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g.
2-3 skivade bananer (men man kan ha bär eller tex ananas också)
2 ½ dl vispgrädde
25 g mörk choklad

Den är lätt att göra men tar tid! Söt kondenserad mjölk köps i konservburk i större butiker eller på butiker som specialiserat sig på invandrad mat. Den kokas direkt i burken och blir mjuk som kola, men det tar minst 3 timmar. Flera burkar kan kokas på samma gång.

1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Ta bort pappret annars förstörs kastrullen. Burken måste vara helt täckt med vatten hela tiden, fyll på efterhand som det kokar bort. Låt koka i minsta tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det.

2. Smula kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig.

3. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred sedan smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med riven/flisad choklad och eventuellt några bananskivor  (eller bär, vad du nu valt att använda). Ställ kallt till serveringen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats